TalkTools®SMILE Program Komplet

Sku: 1592

3 in stock

SMILE PROGRAM (sistematična intervencija za podizanje jezika) je deo Orofacijalne Miofunkcionalne terapije usmerene na unapređenje sposobnosti govora, oralne posture u mirovanju, oralnih navika i gutanja.

Uključuje:

  • 1 SMILE manuelni program

Ovaj priručnik je zabavan i praktičan izvor informacija kako rešiti interdentalan izgovor glasova. Program SMILE (SysteMatic Intervention for Lingual Elevation) je razvila Robyn Merkel-Walsh, a podstiče veštine govora i gutanja kroz hijerarhiju 14 koraka. Namenjen je deci od 7-12 godina, ali može se koristiti i za tinejdžere i odrasle. “Mr. Smile” ilustracije omogućavaju bolju vizualizaciju ciljanih tehnika. 104 strane

  • 1 crvena tuba za žvakanje – Chewy tube red

Chewy Tubes pomagala nam služe da klijenta naučimo da žvaće, griže i normalizuje oralne navike što su ključne oralno motoričke veštine u Terapiji oralnog pozicioniranja.

Crveni, široki chewy tube, T oblika, bez teksture je dizajniran za podsticanje snage vilicei u oralno motoričkim vežbama. Koristi se u hijerarhiji vežbi sa ostalim pomagalima iz Bite Tube Set-a te u brojnim vežbama opisanim u knjizi “Assessment and Treatment of the Jaw – Putting It All Together: Sensory, Feeding and Speech”. Takođe koristi se za stimulaciju tempomandibularnog zgloba za smanjenje i eliminisanje škrgutanja zubima. Izdržljiv, za višekratnu upotrebu. Lako se čisti i održava. Bez BPA, PVC, lateksa, ftalata i olova.

  • 1 Jaw Grading Bite Blocks (set of 2)

Nezaobilazno pomagalo u aktivnosti “Hijerarhija blokova za zagriz”. Blokovi za zagriz podstiču simetričnu snagu, stabilnost i gradaciju vilice u radu sa klijentima kojim imaju slabost muskulature vilice, a koja se vidi prilikom produkcije glasova ili veština hranjenja (npr. smanjena mobilnost, klizanje ili otklon vilice). Kao i mnoga pomagala za Terapiju oralnog pozicioniranja koristi se za dijagnostikovanje i terapiju. Izvrsno za korišćtenje u slučajevima dizartrije, apraksije i dispraksije. • podstiče snagu čeljusti, stabilnost i stupnjevito kretnje • uključuje dva seta od 6 blokova za zagriz i TalkTools knjižicu sa uputstvima za upotrebu • Lako se čisti, izdržljivo, za višestruku upotrebu • Tvrda površina s teksturom

  • 1 Nose Flutes (3 pack)

Nosne duvaljke jedan su od najboljih alata za poboljšanje nosne vazdušne struje dostupnih na tržištu, sastavna su komponenta velo – faringealne kontrole i razvoja jasnoće govora. Uključena su uputstva proizvođača (3 komada u pakovanju).

  • 1 Spinner and Toothies

Ovaj orginalan TalkTools®-ov proizvod je izvrstan za dijagnostiku senzo-motoričkih teškoća, podsticanje svesnosti usne šupljine i smanjenje „fiksiranja“. TalkTools terapeuti ga često upotrebljavaju kao senzoričku aktivnost koja prethodi terapiji u slučaju kad klijent ne toleriše pomagala unutar usne šupljine. Kao dijagnostičko pomagalo može da pomogne u otkrivanju preosetljivosti, nedovoljne osetljivosti i taktilne odbrambenosti. Takođe, može da pomogne u otkrivanju uzroka koji ometaju uredno oralno pozicioniranje, hranjenje i govornu terapiju. Kao terapijsko pomagalo može da pomogne u poboljšanju odgovora na senzornu informaciju izvan i unutar usne šupljine. • Dijagnostičko i terapijsko pomagalo za senzorni sistem • uključuje 1 Spinnner, 20 Toothie sunđera i TalkTools knjižicu sa uputstvima za upotrebu – na engleskom jeziku • 2 AAA baterije nisu uključene

  • 1 Bubble Tube with Refill

Jedna od najvažnijih aktivnosti u Terapiji oralnog pozicioniranja (OPT), hijerarhija duvanja balončica pooboljšava abdominalnu hijerarhiju, kontrolisani prolaz oralne vazdušne struje, zaokruživanje usana i povlačenje jezika. Ovim aktivnostima podučavamo klijente da koriste kontrolisanu, produženu vazdušnu struju što je osnov jasnog govora. Hijerarhija duvanja balončica, hijerarhija duvalica i hijerarhija slamčica su jako motivišuće i popularne kod klijenata, ali i logopeda. Set je sa punjenjem.

  • 1 each of Horn #2, #7, #8, #9, #10 and #12

Uz pomoć Horn alata podučavamo klijente osnovnim oralno-motornim veštinama u terapiji oralnog pozicioniranja. Uz pomoć hijerahije duvaljki podstičemo zatvaranje usana, abdominalno stupnjevanje, kontrolu vazdušne struje što je preduslov za poboljšanje velofaringealne funkcije i bolji izgovor glasova. U kombinaciji sa hijerarhijom slamki, ova tehnika je neprocenjiva za podsticanje povlačenje jezika. Takođe je korisna i za smanjenje ili zaustavljanje salivacije. Set uključuje po jednu od iz seta#2, #7, #8, #9, #10 i #12 iz Talk Toolsove hijerarhije (boje su različite). NE prati u mašini za sudove.

  • 1 each of Straw #4, #5, #6, #7, A/B, C and D

Jedna od osnovnih tehnika terapije oralnog poziioniranja (OPT) je terapija pijenja na slamčicu. Podstiče disocijaciju vilica, usana i jezika kroz 12 faza razvoja. Može se koristiti za podsticanje uvlačenja jezika, stupnjevanja i kontrolisanih pokreta jezika, zaokruživanje usana i drugih oralno-motorčkih veština. Ova aktivnost je zabavna za klijente, a terapeuti je cene zbog delotvornosti i pristupačnosti. Komplet uključuje slamčice #4, #5, #6, #7, A/B, C and D. Slamčice se ne smeju prati u mašini za sudove.

  • 3 Sterile Tongue Depressors – sterilne špatule za jezik.

21,700.00 RSD

3 na zalihama

Quantity: