Login

SLUŠNI TRENING

Komplet za slušni trening sastoji se od USB, slikovnice i listova za odgovore. Pogodan za svu decu predškolskog i nižeg školskog uzrasta te se može koristiti kao oblik edukativne igre ili zabave ali i kao pomagalo u rehabilitaciji. Slušni trening posebno je pogodan za decu koja imaju oštećenje sluha (kako sa klasičnim slušnim aparatom – tako i sa kohlearnim implantom), decu koja imaju loš fonematski sluh ili poteškoće u slušnoj percepciji. Slušni trening također je koristan i za svu decu sa teškoćama u razvoju. Komplet sadrži ukupno 96 različitih zvukova sa pripadajućim ilustracijama u slikovnici. Zvukovi su kvalitetno snimljeni i deci prepoznatljivi (zvukovi glasanja životinja, vozila, muzičkih instrumenata, zvukovi u prirodi, stanu, na ulici i sl.). Svaki zvuk traje otprilike 10 sekundi. Zadatak je da dete prepozna zvuk i pokaže sliku koja se odnosi na taj zvuk. Zvukovi nisu poređani prema redosledu slika u slikovnici, već je njihov raspored načinjen po slučajnom izboru. Time je izbegnuta mogućnost da dete ”pogađa” tačne odgovore ako jednostavno prati redosled slika.

Većina CD player-a ima mogućnost da se prilikom reprodukcije odabere slučajni (”random”) redosled reprodukcije gde će se zvukovi reprodukovati po slučajnom redosledu koji nije unapred određen. Naravno, svaki terapeut ili roditelj može uneti u ovaj slušni trening i dodatnu kreativnost (npr. svaki zvuk može biti poticaj da se o njemu ispriča neka priča, postavi pitanje i sl.).

Zvuk sa USB se može reprodukovani na računaru (pomoću standardnog windows media player-a ili bilo kojeg drugog računarskog programa za reprodukciju zvuka). Bez obzira na uređaj sa kojega se zvuk reprodukuje, potrebno je voditi računa i o kvalitetnim zvučnicima za reprodukciju (kako bi zvukovi zaista bili autentični i prirodni). Ako se radi sa decom koja nose slušne aparate, tada zvukove treba reprodukovati sa većom glasnoćom ili preko aparata i slušalica koje se koriste u rehabilitaciji poput Digitalnog logopedskog seta (za dodatne informacije možete se obratiti autoru ovog kompleta – Prof. dr Mladenu Hedjeveru).

Cena: 18.000,00 RSD

Added to cart
Your Cart
0
Close

Nema proizvoda u korpi.